לחץ כדי לסגור את החיפוש

לאחר הגיור



למידע וסיוע אישי >

מדריך לאחר הגיור

קבלת תעודה

לאחר שיוגשו לבית הדין מסמכי הברית (או הטפת הדם) והטבילה חתומים על ידי הדיינים, ינפיק בית הדין אישור על התהליך. האישור יועבר לאגף הגיור בירושלים, ויונפקו תעודת גיור (הנקרא גם "מעשה בית דין") ותעודת המרת דת שיאפשרו את שינוי הרישום במרשם האוכלוסין.

אם מדובר במתגיירים ללא אזרחות ישראלית, ניתן לפנות למשרד הפנים באזור המגורים לאחר קבלת תעודת ההמרה על-מנת להגיש בקשה לשינוי מעמד לאזרח מכוח חוק השבות.

תהליך הנפקת התעודות עשוי לקחת בין חודש וחצי לכמה חודשים. לעתים קורה שהמתגיירים עברו את התהליך ללא בני-זוג, אך בסופו הם מתכוונים להינשא, יתכן שתתקיים שיחה נוספת להיכרות עם בן-הזוג החדש. אם מדובר בזוג נשוי אזרחית, בדרך-כלל התעודות יתקבלו רק לאחר שיינשאו גם בטקס יהודי ויציגו כתובה בבית הדין.

עדכון משרד הפנים

הליך הגיור הממלכתי הינו מוכר לצורך רישום לאום "יהודי" במרשם האוכלוסין וכן לצורך שינוי מעמד לאזרח ועבר את ההליך באמצעות "וועדת חריגים". למידע נוסף בעניין שינוי פרטים במשרד הפנים ניתן לפנות לעמותת עתים לסיוע.

נישואין

נישואין לבני-זוג יהודים – אם המתגיירים נשואים לבני-זוג יהודים, או שהתגיירו ביחד עם בני-זוגם, תיערך חופה יהודית בסמוך לגיור. את ההרשמה לנישואין ניתן להסדיר לאחר הטבילה ולפני קבלת תעודת הגיור, באמצעות בית הדין לגיור.

נישואי כהן וגיורת או בת גרים – על-פי המסורת היהודית גיורת וכהן אינם יכולים להינשא בטקס נישואין יהודי. בת שנולדה לשני הורים שהתגיירו, אף על פי שהיא יהודייה ואינה נחשבת לגיורת, אינה יכולה להינשא לכהן.

נתקלתם בחסמים בירוקרטיים? יש לכם שאלה בנושא? השאירו פרטים ונחזור אליכם:

  • הכתובת שלך
    מול שירותי הדת

מעוניינים לתמוך בעתים?

תרומה להמשך פעילות העמותה
contact